Thursday, 22 November 2012

Pentingkah supplement??

salam....

Arini x nak cite bab umah tapi nk share sal kebaikan supplement.... brape ramai antara kita yg mengambil supplement sehari2??? Adakah penting utk ambik supplement??? Dengan keadaan seharian kita pd masa kini pengambilan supplement membantu utk 'top-up' mane2 yg kurang kat dlm badan kite ni....

Iyelah manusia kini makin sibuk bekerja, makan pun kadang2 x sempat... mkn pn pakai yg segera je... ini akan menyumbang kpd ketidakseimbangan nutrisi yg diperlukan oleh tubuh badan kita...

So sebagai insan yg sayangkn tubuh badannye... kena pikir2 lah ape yg patut dibuat agar kekal sihat setidak2nya dpt mencegah penyakit 3 serangkai yg makin kerap menghinggap orang Malaysia ni...



Shaklee antara produk yg terbukti keberkesanannya sebagai makanan tambahan kepada kita... saya antara pengguna Shaklee... dan ia terbukti berkesan... actually dulu tak pernah tau pun adanye produk Shaklee ni... ianya terjadi when saja2 serve internet nk cari supplement utk tmbhkan air susu coz baru lps deliver 2nd baby.... baca punya baca blog ibu2 yg pernah guna produk ni mengundang rasa ingin mencuba... bermula dgn trial pack kini dh pun sambung dgn full pack set 3M ternyata memberi kesan yg sedikit berbeza...

Mase first baby lu x de pengalaman bab2 supplement ni.... so dpt bf baby pun 3 bulan je....sedih.... 2nd baby ni buat kit le persediaan utk bf n supplement.... alhamdulillah until now my baby masih bf wpun kekadang minum susu formula (umah ngasuh je...)....

Yg paling ketara kulit pun jd makin elok.... parut2 cpt hilang.... kulit jd semakin cerah dan halus.... badan pun x le rasa penat coz bgn mlm2 susukn baby... susu sedikit berbeza maksudnye ia sedikit pekat (dengan pengambilan ESP) so sape2 yg x pernah try elok2 le mencubanye... ternyata ia bukan sahaja utk baby malah ibu pn mendapat manfaat...

Shaklee bukan hanya utk ibu2 malah bapa2 dan anak2 juga boleh menggunakannya.... ianya produk kesihatan utk seisi keluarga... keluarga yg sihat dpt memberikan kebahagiaan dlm diri kite... In Shaa Allah....

Kalau anda berminat utk mencuba boleh call saya/sms 012-4755154 atau leh guna ID saya : 862439

Sama2lah kite berusaha utk memperbaiki tahap kesihatan diri serta generasi masa akan datang... leh layari laman ni http://www.shaklee.com.my

Tuesday, 13 November 2012

Cuti sekolah dah bermula!!!

Salam... cuti panjang persekolahan dah pun bermula... tentulah kita sebagai ibu bapa masing2 merancang untuk makan angin bercuti bersama keluarga tercinta... merehatkan diri dari segala kesibukan kerja, jam di jalanraya dan sebagainya...

so apa tunggu lagi... jom cuti-cuti Malaysia... kepada anda yang merancang untuk bercuti ke negeri Perlis dialu-alukan kedatangan anda ke negeri terkecil di Malaysia ini...

SBD Homestay akan memberikan tawaran istimewa sempena musim cuti sekolah ini... jangan lepaskan peluang anda... cepat2 sementara cuti sekolah masih lagi panjang...

Hubungi saya di no. 012-4755154 @ 019-4484931 untuk booking.... siapa cepat dia dapat... ;)

Sunday, 7 October 2012

Sempena Aidil Adha

Salam... raya haji akan tiba tak lama gi... mungkin ada diantara anda yang ingin merayakannya kat Perlis ni... So jika anda bertandang bersama family ke negeri kecil ini jengah2 le SBD Homestay sejiranya anda mencari tempat penginapan.... Insyaallah anda akan berpuas hati disamping bergembira bercuti seisi keluarga...

* Goodies sebagai tanda penghargaan akan dititipkan buat anda... :)

Wednesday, 3 October 2012

Kemudahan Yang Disediakan

Antara kemudahan yang terdapat di SBD Homestay ni :-

1. 3 bilik tidur
2. 2 bilik air
3. Ruang tamu yang lengkap
4. TV LCD 32"
5. Radio
6. Meja makan
7. Dapur
8. Peti ais
9. Mesin basuh
10. Water heater
11. Seterika
12. Sejadah

Jika anda berminat untuk membuat tempahan bolehlah menghubungi no ni ye... 012-4755154, 019-4884931 atau email ke sbdhomestay@yahoo.com...

Terma & Syarat


  • Check in jam 2 ptg, check out jam 12 tghari.
  • Sebarang tempahan hanya melalui telefon atau pun email : sbdhomestay@yahoo.com.
  • Deposit sebanyak RM50 bagi memastikan pengesahan tempahan.
  • Pembatalan tempahan perlulah sekurang-kurangnya seminggu dari tarikh tempahan. Jika lewat wang deposit tidak akan dikembalikan.
  • Penghuni diminta menjelaskan bayaran penuh semasa check in.
  • Maksimum penghuni hanya 12 orang sahaja demi keselesaan bersama.
  • Penghuni diminta menjaga kebersihan dan keselamatan barangan diddalam rumah.
  • Tidak membazirkan air dan elektrik.
  • Menjaga privacy jiran tetangga.
  • Sebarang minuman beralkohol dan tidak halal tidak dibenarkan dibawa masuk ke dalam rumah

Diharap pada sesiapa yang berminat tu cubalah ikut syarat2nye ye... tq..

Gambar Kat Dalam Rumah

Sila-sila lah menjamu mata nengok gambar2 ni ye....

















SBD Homestay

SBD Homestay terletak berhampiran dengan Istana Raja Muda Perlis. Berada di kawasan yang strategik didalam Bandar Kangar.  Sekiranya anda berkunjung ke negeri Perlis... jemputlah menginap di SBD Homestay.... keselesaan anda keutamaan kami.. 

SBD Homestay berusaha untuk menawarkan perkhidmatan yang akan memberikan kepuasan di hati para penginap.


* Bersebelahan Istana Raja Muda Perlis
* Berdekatan dengan Kedai Rakyat 1 Malaysia
* 5 minit ke Kangar
* 15 minit ke Kuala Perlis
* 15 minit ke Taman Rekreasi Sg. Batu Pahat
* 30 minit ke Padang Besar


Berminat??? hubungi 012-4755154 @ 019-4884931